REPAIR CARE INTRODUCEERT HOUTREPARATIEPASTA MET 40% BIOBASED GRONDSTOFFEN

BIO FLEX ALLROUND
dinsdag
5
februari

Waalwijk, februari 2019 Deze week vindt in de Jaarbeurs Utrecht de BouwBeurs plaats. Tijdens deze beurs zal Repair Care een nieuw product en nieuwe productlijn introduceren. Met BIO FLEX™ Allround introduceert het bedrijf de eerste epoxy reparatiepasta voor alle typen reparaties, het hele jaar door, met 40% biobased grondstoffen.

Tijdens haar deelname aan de BouwBeurs (van 4 tot en met 8 februari) presenteert Repair Care het eerste product uit haar nieuwe productlijn BIO FLEX™. Onder deze naam worden epoxy reparatiepasta’s met biobased grondstoffen geïntroduceerd. Het eerste product dat onder deze lijn uitkomt is de BIO FLEX™ Allround. Met deze reparatiepasta kan het hele jaar door gerepareerd worden en het kan gebruikt worden voor alle soorten reparaties.

Het product is uniek in zijn soort. Het is namelijk de eerste gecertificeerde expoxy reparatiepasta met 40% biobased grondstoffen. Met succes zijn alle proeven van TUV Austria doorlopen en daarmee mag BIO FLEX™ Allround het ‘OK biobased’ certificaat voeren. In 2016 introduceerde Repair Care al haar eerste biobased product met de introductie van DRY FLEX® COOL. Met de komst van dit nieuwe product is de kennis en toepassing van biobased grondstoffen verder ontwikkeld en zijn er grote stappen gemaakt. Zo is de hoeveelheid biobased grondstoffen vergroot. Ook worden de grondstoffen niet langer enkel uit de schil van cashewnoten verkregen, maar bijvoorbeeld ook uit de resten van kookolie en papierpulp.

Overige productkenmerken van het product zijn onder andere:

  • Te gebruiken voor reparaties met een dikte van 5 – 50mm;
  • Te gebruiken bij temperaturen van 0 – 35ºC;
  • Strak modelleerbaar en zakt niet uit;
  • Goed mengcontrolesysteem.

De introductie van BIO FLEX™ Allround is de eerste festiviteit in het 30-jarige jubileumjaar van Repair Care. Het product wordt tijdens de productdemonstraties op de stand gebruikt. Vanaf halverwege mei is het product verkrijgbaar bij de verfgroothandel. De stand van Repair Care is te vinden in Hal 10, stand E046.

Over Repair Care International
Repair Care International introduceerde in 1989 een totaalconcept voor duurzaam onderhoud van voornamelijk houten kozijnen. Behouden in plaats van vervangen was én is nog steeds de visie. De organisatie levert een compleet pakket van kennis, werkwijzen, producten en toebehoren voor duurzame reparatieoplossingen bij houtproblemen. Het hoofdkantoor van Repair Care International is gevestigd in Waalwijk. Daarnaast heeft ze nog vestigingen in Engeland, Duitsland, Spanje, Nieuw-Zeeland en Japan.

Neem contact op

Stand BouwBeurs 2019Carlo van Beurden