BIO FLEX™ COOL: de uitkomst voor duurzame houtreparaties bij kouder weer

BIO FLEX COOL
vrijdag
24
februari

Bij lage temperaturen een houtreparatie uitvoeren en de volgende dag al aan de slag met het schuur- en schilderwerk? In ons assortiment vind je de snelste oplossing voor permanent houtherstel bij winters weer: de BIO FLEX™ COOL. Deze zuivere epoxy is bij 10ºC al na 15 uur volledig uitgehard en uiterst gemakkelijk in het gebruik.

Tijdwinst
De BIO FLEX™ COOL is te gebruiken voor elk type houtreparatie bij temperaturen tussen 0 en 20ºC, zowel binnen als buiten. Denk aan het herstel van houtrot en -aantastingen bij kozijnen en deuren en de renovatie van houtconstructies. Waarom je bij winters weer het beste voor de BIO FLEX™ COOL kunt kiezen? Vanwege de tijdwinst. Zo is een kleine reparatie bij 10ºC na 15 uur schuur- en overschilderbaar en bij 5°C na 20 uur. Ter vergelijking: bij een gelijke reparatiegrootte met de DRY FLEX® 4 kun je na 28 uur aan de slag met het schuur- en schilderwerk bij 10°C en na 40 uur bij 5°C. Het gebruik van de BIO FLEX™ COOL kan dus een tijdwinst van één tot twee dagen opleveren voor het afwerken van je klus.

Milieuvriendelijk werken
De naam van het product geeft het al weg: een bijkomend voordeel van de BIO FLEX™ COOL is de duurzame samenstelling. Het product bestaat voor 35% uit hernieuwbare grondstoffen zoals cashewnootschillen. Het onafhankelijke TÜV Austria testte het product uitvoerig en gaf hiervoor het ‘OK biobased’-certificaat af. Dit betekent dat het gebruik van de BIO FLEX™ COOL naast tijdwinst een besparing van CO2-uitstoot oplevert. Zo wordt het dus nóg gemakkelijker om goed met het milieu om te gaan.

Prettig te verwerken
Als het gaat om de toepassing van de BIO FLEX™ COOL, dan kun je rekenen op dezelfde kwalitatieve eigenschappen als bij onze overige houtreparatiepasta’s. De epoxy is zeer gemakkelijk te doseren met het high-performance doseerpistool en strak te modelleren. Bovendien is de pasta elastisch: deze beweegt met het hout mee en gaat daardoor niet scheuren. Let er voor de gemakkelijkste verwerking wel op dat je het product binnen bewaart.

De unieke eigenschappen van de BIO FLEX™ COOL in het kort:

  • Snelle uitharding: schuur- en overschilderbaar na 15 uur (bij 10ºC).
  • Duurzaam herstel: geschikt voor permanente reparaties en dus geen tijdelijke oplossing.
  • Milieuvriendelijk: bestaat voor 35% uit biobased grondstoffen.
  • Prettige verwerking: dankzij het gebruiksvriendelijke doseerpistool zeer goed te doseren.

Meer weten?
De juiste aanpak en kennis van het product zijn essentieel voor duurzaam houtherstel. Wij verzorgen hiervoor opleidingen en productdemonstraties. Ook staan de technisch adviseurs van het bedrijf klaar om je te adviseren. Neem voor meer informatie contact op met de binnendienst via 0416 34 72 29.

Neem contact op