DRY FLEX 1 ook KOMO-gecertificeerd

dry-flex-1
donderdag
1
februari

In december 2016 waren enkele producten van Repair Care de eersten op de markt die een KOMO-certificering kregen. Afgelopen maand heeft er een nieuwe audit plaatsgevonden. Deze is succesvol verlopen, waardoor het certificaat wordt verlengd. Ook DRY FLEX® 1 heeft de audit doorstaan en mag voortaan het KOMO-keurmerk voeren.

DRY FLEX® 1, en uiteraard ook DRY FLEX® 1 2-in-1, is volledig getest en goedgekeurd voor alle categorieën in de BRL0807. Dit is de beoordelingsrichtlijn voor houtreparatiemiddelen van Stichting Hout Research (SKH). Deze richtlijn stelt eisen op het gebied van o.a. de hechting van het reparatiemiddel, de sterkte van de hoekverbinding, overschilderbaarheid, buitenduurzaamheid en de verwerkbaarheid. Dit wordt getest op scheuren, gaten en verbindingen.

Het KOMO-keurmerk voor houtreparatieproducten is met name van belang voor timmerfabrikanten die KOMO-gecertificeerde producten leveren. Sinds 1 januari 2018 is de overgangstermijn voor de BRL0807 verstreken en zal SKH hierop handhaven.

Naast DRY FLEX® 1 (2-in-1) zijn ook DRY FLEX® 4 (2-in-1), DRY FLEX® 16, DRY FLEX® COOL (houtreparatiemiddel met biobased grondstoffen) en DRY FLEX® SF (voor plamuren en egaliseren) voorzien van het KOMO-keurmerk.

Neem contact op

Nieuws - Repair Care op SGA vakdagenDOE Certificaat Hoekstra en Westra Totaalbouw