Geef vocht en houtrot geen kans met de DRY SEAL™ MP

dry-seal-mp-
maandag
27
mei

Naden, kieren en kopse kanten van balken, dorpels en vensterbanken. Het zijn de gevoelige plekken van iedere (hout)constructie. Op die plekken kan water binnendringen en houtrot zich ontwikkelen. Behalve als je ze goed behandelt. En dat kan allemaal met één product: onze DRY SEAL™ MP.

Een multifunctioneel productDRY SEAL MP wit
De letters MP in de productnaam staan voor multipurpose. Met een goede reden, want de DRY SEAL™ MP is een veelzijdig product. We noemen het gemakshalve een stopverfvervanger, omdat je er alle glasbevestigingen en afdichtingen mee realiseert die met stopverf mogelijk zijn. Maar wist je dat het product ook hecht aan bijvoorbeeld steen, glas, staal en keramiek? Of dat het ideaal is voor het afdichten van de kopse kanten van houten balken, planken en dorpels?

Het snelle alternatief voor stopverf
Glas plaatsen doe je met DRY SEAL™ MP. Deze toepassing is de meest bekende. Bij enkel glas – maar ook bij glas-in-loodramen – gebruik je dit product om het glas in het kozijn te plaatsen en te zorgen voor een goede afdichting. En het mooie is: dit kan bij houten kozijnen, maar ook bij kozijnen van staal of een ander metaal. Het grote voordeel van de DRY SEAL™ MP ten opzichte van stopverf? Het is bij normale omstandigheden al na 2 uur overschilderbaar.

Ideaal voor het afdichten van spleten en kopse kanten
Ook om kieren, (schroef)gaten en naden in houtwerk, muren en andere oppervlakken op te vullen, is de DRY SEAL™ MP de ideale keuze. Het zorgt voor een strakke afwerking en goede bescherming. Snel en stevig plinten verlijmen? Kan ook. En wat dacht je van het afdichten van de kopse kanten van ieder type gezaagd hout? Of het nu gaat om dorpels, plinten, balken en vensterbanken; door de uiteinden te behandelen met dit product, dicht je de poriën en geef je het hout een jarenlange bescherming.

Tips voor het beste resultaat
Met de DRY SEAL™ MP in je bus of werkkoffer heb je een stopverfvervanger en allround kit in één. Het product is geschikt voor binnen- en buitengebruik en goed bestand tegen vocht en uv-straling. Voor een optimaal resultaat geven we je de volgende tips:

  • Kies bij het bevestigen van glasdelen voor droog afmessen. Gebruik van zeep kan zorgen voor onthechting.
  • Extra zekerheid dat het product kleurecht blijft, bijvoorbeeld op zichtbare plaatsen met weinig daglicht? Test het dan eerst op een minder prominente plek. Overschilderen kan natuurlijk ook.
  • Om de DRY SEAL™ MP snel en gemakkelijk te verwerken, gebruik je het EASY•Q™ enkelvoudig doseerpistool, kitmes en afstrijkrubber. Het afstrijkrubber is herbruikbaar, ligt goed in de hand en heeft meerdere gradenhoeken. Duurzaam in gebruik en zo heb je altijd de ideale hoek!

Meer weten over het toepassen van de DRY SEAL™ MP? 

Neem contact op