Repair Care: 30 jaar in vogelvlucht

dinsdag
16
april

Dit jaar is het ons jubileumjaar: wij bestaan 30 jaar! In deze jaren hebben wij ons totaalconcept voor houtreparatie steeds verder ontwikkeld en is Repair Care uitgegroeid tot marktleider in Nederland, Engeland en Duitsland.

Wat gebeurde er in 1989?
We gaan terug naar ons “geboortejaar” 1989. Er gebeurde dit jaar nogal wat in de wereld. Zo is de val van de Berlijnse Muur een van de belangrijkste gebeurtenis van dat jaar, maar was het ook de warmste winter van de 20e eeuw met een gemiddelde temperatuur van 6ºC. Ook was er de introductie van de eerste Nintendo Game Boy, een draagbare spelcomputer met een hoop power in een kleine behuizing; een ware revolutie!

Gebeurtenissen 1989

 

De belangrijkste gebeurtenissen van 30 jaar Repair Care
Ook Window Care zag in 1989 het levenslicht. De toenmalige eigenaren Theo Vugts en Cor Blom introduceerden met de DRY FLEX®- en DRY FIX®-productlijn het eerste duurzame houtreparatiesysteem op de markt. De introductie vond plaats op de BouwBeurs in Utrecht.

En vanaf dat moment is het hard gegaan met de ontwikkeling van (de producten van) Repair Care. In onderstaande tijdlijn nemen we u graag mee in de belangrijkste gebeurtenissen van onze organisatie in de afgelopen 30 jaar.

1989: Repair Care (toen nog Window Care) wordt opgericht.

1990: Start van onze gecertificeerde praktijkopleidingen voor applicateurs. Inmiddels hebben wij al duizenden bedrijven in Nederland, Engeland en Duitsland opgeleid tot specialisten in houtherstel.

1991: Opening van een eigen teststation in een extreme klimaatzone in Oostenrijk (1075 meter hoogte), om zowel de gerepareerde ondergrond als het verfsysteem op duurzaamheid te beoordelen.

Teststation

1992: Start van activiteiten op de Engelse markt door een eigen vestiging in Engeland.

1997: R&D noviteit: DRY FLEX®-producten kunnen met kleurpigment tot iedere gewenste kleur gemengd worden.

2006: Verandering van de bedrijfsnaam: van Window Care naar Repair Care.

2007: Introductie van de nieuwe generatie DRY FLEX®-producten:

  • Nog duurzamer
  • Nog beter modelleerbaar
  • Keuze uit 3 uithardingsmodellen (1 – 4 – 16)

DRY FLEX® / FIX® producten

2007: Certificering op basis van extreme testprocedures met de nieuwe DRY FLEX®/DRY FIX® 1 – 4 – 16 technologie met de zwaarste eisen ooit. Zowel bij TNO als bij het Institut für Fenstertechnik in Rosenheim (Duitsland).

2007: Repair Care vestigt zich in Berlijn, Duitsland.

2009: Introductie van de EASY•Q™ productlijn.

2010: Uitreiking van de eerste D.O.E.-certificaten aan organisaties die werken volgens onze hoge kwaliteitsmaatstaven. Hiermee kunnen ze gebruik maken van de 10-jarige, niet-aflopende garantie van Repair Care.

2010: Introductie van de dienstverlening 100% inventarisatie, waarbij al het geveltimmerwerk van een project in kaart wordt gebracht.

2011: Lancering van DRY FLEX® 1 en 4 in 2-in-1 kokers.

2011: Verbetering van onze praktijkopleidingen met praktijksimulators en verschillende opleidingsniveaus: Niveau 1, 2 en 3.

Repair Care opleidingen

2011: Introductie van ons Allround assortiment; inmiddels bekend onder de naam Bouwassortiment.

2012: Overname van Repair Care door Algemeen Directeur Jos van den Berg.

2013: Introductie van DRY FLEX® SF: de duurzame reparatieplamuur voor het zeer snel repareren van kleine gebreken en oneffenheden in hout.

Introductie DRY FLEX® SF

2014: Een nieuwe frisse huisstijl voor Repair Care!

2015: Introductie van DRY FIX® UNI: de voorstrijk voor alle soorten DRY FLEX®.

2016: Introductie van een reparatieproduct met 10% biobased grondstoffen: DRY FLEX® COOL – als eerste in de markt!

2018: Ontvangst KOMO-certificaat voor alle DRY FLEX® reparatiepasta’s.

En dan 2019: Repair Care bestaat 30 jaar! Begin februari zijn wij dit feestelijke jaar op dezelfde manier begonnen als 30 jaar geleden: met onze deelname aan de BouwBeurs.

Naast deze beursdeelname vieren wij ons jubileumjaar het hele jaar door met verschillende festiviteiten. Zo vierden wij vorige maand al ons verjaardagsfeestje met alle verkooppunten. Door het hele land zijn er bijna 500 taarten uitgedeeld! Verder introduceren wij volgende maand ons nieuwe product: BIO FLEX™ ALLROUND: de enige gecertificeerde houtreparatiepasta met meer dan 40% biobased grondstoffen. Tot slot zijn er nog andere verschillende jubileumacties gedurende het hele jaar door. Blijf op de hoogte via onze verkooppunten, website, nieuwsbrief en social media!

Festiviteiten 30 jaar bestaan

Neem contact op

Renovatie 2019Bas Santbergen