Repair Care en Ventistone slaan de handen ineen

Waalwijk, 18 april 2013 Repair Care en Ventistone, twee toonaangevende spelers op het gebied van kozijnverduurzaming, hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee spelen de partijen in op de toenemende vraag naar slimme oplossingen om onderhoudscycli uit te stellen en kosten te besparen. De producten van de beide bedrijven vullen elkaar zo goed aan dat geveltimmerwerk net zolang meegaat als de woning zelf. Een uniek concept.

Repair Care levert totaaloplossingen voor duurzaam houtherstel en –onderhoud. Het bedrijf is vooral bekend van de houtrotreparatiepasta’s voor de professionele markt, de bijbehorende opleidingen en de technische ondersteuning. Ventistone levert een superieur kozijnafdeksysteem op basis van steenvezeltechnologie, dat houtrot voorkomt. Binnen de samenwerking vervult Repair Care de commerciële taken. Dit is ook vastgelegd in de onlangs ondertekende overeenkomst.

Goede bekenden
“In de afgelopen jaren heeft Repair Care al meer dan honderd projecten geïnspecteerd en woningcorporaties geadviseerd. Meer en meer verlangen opdrachtgevers oplossingen voor de langere termijn”, verklaart Jos van den Berg, algemeen directeur van Repair Care. “Al menigmaal hebben wij Ventistone aangedragen als beste aanvulling op ons systeem.”

Eindeloze levensduur
“Voor ons systeem hebben wij een perfecte ondergrond nodig”, aldus Bertjan Janssen van Doorn van Ventistone. “Repair Care biedt uitkomst bij projecten die verftechnisch niet meer op te lossen zijn. Voor ons geldt hetzelfde. De combinatie van de kwalitatief goede reparaties van Repair Care en onze profielen om kozijnen blijvend droog te zetten, is de beste garantie voor duurzaamheid die er bestaat. Dat betekent nooit meer houtrot en een kozijn dat net zolang meegaat als de woning zelf.”

Besparing
Duurzaam onderhoud en uitstel van de onderhoudscyclus spelen een steeds belangrijkere rol. Vooral bij corporaties, die de broekriem stevig moeten aanhalen. “De toepassing van Repair Care in combinatie met Ventistone levert een flinke besparing op”, stelt Jos van den Berg. “Het schilderwerk alleen al kun je gemakkelijk jaren uitstellen. Op een volledige levensduur van een woning van 120 jaar bespaar je dus zeker tien keer schilderen.” Bertjan Janssen van Doorn vult aan: “En van houtrotschade of verfgebreken ben je voorgoed verlost. Ons systeem zorgt voor optimale ontluchting en waterwering aan de buitenzijde.”

Goede klik
Niet alleen op productniveau zijn Repair Care en Ventistone een goede match. “We hebben dezelfde normen en service staat bij ons allebei hoog in het vaandel”, aldus Jos van den Berg. “Het klikt gewoon goed. Ik sluit niet uit dat we nog meer samen gaan doen. Misschien wel op het gebied van opleidingen. De combinatie van onze producten is het beste uit twee werelden.”

Repair Care en Ventistone slaan de handen ineen

Bertjan Janssen van Doorn (l) en Jos van den Berg ondertekenen de overeenkomst