Repair Care in IPC-onderzoeksprogramma NBvT

In september 2011 is de Nederlandse Bond voor Timmerfabrikanten (NBvT) gestart met een van haar grootste onderzoeksprogramma’s ooit. Het onderzoek richt zich op ‘Modulaire energiezuinige, luchtdichte en onderhoudsarme gevels’ en wordt samen met 15 mkb-bedrijven uitgevoerd. Repair Care is een van die bedrijven.

Binnen het project wordt ondermeer aandacht besteed aan verbindingstechnieken, deur-kozijnconstructies, innovatie van gevels, energie & lucht en onderhoudsarme geveloplossingen. Het doel van het project is te komen tot gevelconcepten waarmee de bestaande woningvoorraad op een slimme en efficiënte manier op energiezuinigheid, comfort en esthetica kan worden opgewaardeerd.

Het programma is opgestart in het kader van InnovatiePrestatieContracten (IPC). De NBvT heeft samen met 15 mkb-bedrijven – waaronder Repair Care International – in april 2011 een subsidieaanvraag ingediend. Inmiddels heeft Agentschap NL bekend gemaakt dat de IPC-aanvraag van de NBvT in de ranking op de 13e plaats is geëindigd en dat daarmee de subsidie is toegekend. In totaal waren er 83 aanvragen, waarvan er 29 een subsidie toegekend hebben gekregen.

Het project heeft een looptijd van 2 jaar en een totaalbudget van € 900.000,-. Hiervan is € 450.000,- subsidie. Het overige deel van het budget wordt – naast 400 manuren – bijgedragen door de 15 MKB bedrijven.

In september heeft de aftrap van het project plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst hebben de deelnemers met elkaar kennis gemaakt en is een samenwerkingsovereenkomst tussen de NBvT en Syntens getekend. Syntens zal de komende 2 jaar zowel de NBvT alsook de deelnemers individueel begeleiden.

Aan het NBvT-IPC project nemen naast Repair Care de volgende bedrijven deel:
– Helwig Timmerfabriek BV
– Van den Oudenrijn B.V.
– Machinale Houtbewerking Bronkhorst b.v.
– Timmerfabriek Adriaan van Erk B.V.
– Veerman de Rijp bv
– Deurenfabriek Van der Plas BV
– Vadeko Houtconstructies bv
– Houtskeletbouw Alphen
– Drywood Coatings B.V.
– Deventer Profielen C.V.
– BUVA BV
– Kreunen kunststoffen B.V.
– Celdex b.v.
– SKH BV