Stevige zonneboot met BIO FLEX™ COOL

Young Solar Challenge
maandag
5
september

Ook bij het bouwen van een stevige boot zijn onze producten van grote waarde. Dat bleek tijdens de Young Solar Challenge in juni van dit jaar. Leerlingen van het d’Oultremontcollege in Drunen bouwden een heuse zonneboot en werkten deze af met onze biobased houtreparatiepasta BIO FLEX™ COOL. Vervolgens legden ze in vijf etappes de volledige Elfstedentocht af.

Een professionele boot op zonne-energie bouwen en meedoen aan een spannende race: daar draait het om bij de jaarlijkse Young Solar Challenge. Verschillende scholen voor voortgezet onderwijs nemen het hierin tegen elkaar op. Het doel? Leerlingen enthousiasmeren voor techniek, duurzaamheid en innovatie. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de inkomsten en uitgaven van het project en gaan zelf op zoek naar sponsoren. Wij hebben BIO FLEX™ COOL en EASY•Q™ gereedschappen beschikbaar gesteld.

Technische uitdaging

Bij het bouwen van de boot komt heel wat kijken. Elk team koopt een bouwpakket bij de organisatie van de challenge, maar daarnaast moeten leerlingen nog een heleboel zelf kopen en maken. Denk aan het elektrische systeem. Het verschil tussen de boten zit in allerlei aspecten: van de techniek in de boot en de plaatsing van de accu tot de gebruikte epoxy. De leerlingen van het d’Oultremontcollege werkten met onze BIO FLEX™ COOL, in een laagdikte van 5 mm. Over de romp van de boot pasten ze een epoxycoating toe.

Mooie eindklassering

Het team van het d’Oultremontcollege verscheen met een professionele zonneboot aan de start en legde de Elfstedentocht met succes af. Het waren spannende races, met enkele tegenslagen maar vooral bijzondere triomfen. De vijfde etappe werd zelfs gewonnen! In het eindklassement eindigde het team als twaalfde. Een mooie prestatie in een veld met 28 boten. Chapeau!

Neem contact op