Veilig werken met de producten van Repair Care

veilig-werken-met-repair-care
donderdag
30
mei

Veilig werken. Een kwestie van de juiste producten gebruiken. En weten hoe je ermee omgaat. Voor het gebruik van producten van sommige aanbieders is een speciale opleiding verplicht. Maar ook als je die producten niet gebruikt, is het belangrijk om je kennis op peil te houden en de juiste maatregelen te treffen. Wij vertellen je graag hoe je goed, veilig en gezond te werk gaat.

Weten waarmee je werkt 
Het begint allemaal met kennis van je product. Als je de werking en eventuele risico’s van je product goed kent, kun je een optimaal resultaat garanderen én bewaak je je eigen veiligheid en gezondheid. Zo is het bij alle producten belangrijk om te controleren of het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBMs) nodig is. Voor de DRY FLEX® en BIO FLEX zijn bijvoorbeeld geschikte handschoenen nodig, zoals de EASY•Q™ nitrile. Welke maatregelen belangrijk zijn, lees je op de veiligheidsinformatiebladen. Voor de producten van Repair Care ontvang je die van onze dealers en vind je ze op de productpaginas op onze website. 
 
Verplichte opleiding nodig? 
Een actueel onderwerp op het gebied van veilig werken, is het gebruik van producten met diisocyanaten. Die komen vaak voor in polyurethanen waarmee lijmen, coatings en purschuim gemaakt worden. Als gebruiker van zulke producten kun je te maken krijgen met ernstige overgevoeligheid, met name bij inademing. Daarom is volgens de Europese verordening REACH sinds 24 augustus 2023 een speciale opleiding verplicht voor het werken met producten waar meer dan 0,1% van deze diisocyanaten in zitten. En dan het goede nieuws: in de producten van Repair Care zitten ze niet. Wij gebruiken een alternatieve samenstelling op basis van epoxy, die niet de genoemde gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. En waarvoor dus geen opleiding voor jou als gebruiker verplicht is. 
 
Houd je kennis op peil 
Geen verplichte opleidingen voor onze producten; dat is fijn. Maar daarmee is het natuurlijk nog wel verstandig om je te laten informeren over het meest doeltreffende en veilige gebruik van onze producten. Wist je dat je bij ons kunt deelnemen aan trainingen op meerdere niveaus? Daarin kom je alles te weten over houtrot en het voorkomen daarvan. Je leert over de oorzaken en oplossingen, maar ook over het effectief en verstandig werken met de diverse houtreparatieproducten. In de vervolgtrainingen ga je zelf aan de slag met meer complexe reparaties. En als je met meerdere collega’s de niveau-3-training afrondt, kun je voor jouw bedrijf het D.O.E.-certificaat behalen. Met dat certificaat toon je als bedrijf aan dat je voldoende kennis en praktijkervaring bezit en kun je opdrachtgevers de 10-jarige Repair Care-systeemgarantie bieden. 
 
Zo simpel kan het zijn 
Goede producten en de juiste PBM’s. Die verstandig gebruiken. En zorgen dat je over actuele kennis beschikt. Zo ga jij professioneel en veilig te werk. Wij helpen je er graag bij!

Neem contact op