Zekerheden creëren door projectoverstijgend partnership

rob1851
donderdag
31
maart

De voordelen van resultaatgericht samenwerken zijn bekend. Maar uitdagingen en valkuilen zijn er ook, vooral voor vastgoedonderhoudsbedrijven. Met het oog op kwaliteitsborging en zekerheid kiezen ze dan ook steeds vaker voor vaste partners. Soms met vernieuwende oplossingen als resultaat. Een mooi voorbeeld is de RGS-trainingsdag van het vierspan Van der Meijs, Driessen Verf, Bureau Onderhoud en Repair Care.

Het initiatief voor de samenwerking ligt bij Van der Meijs, dat duurzaam vastgoedonderhoud verzorgt vanuit vier vestigingen in Noord-Brabant. “Wij werken vooral voor woningcorporaties en hebben daarbij steeds vaker te maken met RGS-contracten”, aldus Justin Hermans. “Onze verantwoordelijkheden nemen toe, net zoals onze risico’s. We kiezen daarom voor uniformiteit en standaardisering, onder meer door te werken met vaste partners op het gebied van houtrotreparatie en verf.”

Kwaliteitszekerheid
Die vaste partners zijn Repair Care en Driessen Verf. “Partijen die staan voor duurzame oplossingen, net zoals wij”, licht Justin Hermans toe. “Ze bieden bovendien een totaalplaatje met onder meer opleiding, advisering en projectbegeleiding. Dat betekent hogere kwaliteit op het werk én betere borging. Garanties zijn belangrijker dan ooit.” Sander van Hooft van Driessen Verf onderstreept deze woorden: “Met alleen goede producten kom je er niet. Daarom ben ik ook zo blij dat Van der Meijs nu op het vlak van houtreparatie exclusief voor Repair Care heeft gekozen. Samen zijn we een sterk team.”

Advies en opleiding
Van der Meijs nam daarnaast Bureau Onderhoud in de arm voor begeleiding op het gebied van RGS. Het bureau geeft onafhankelijk advies en verzorgt gerichte opleidingen. “Resultaatgericht samenwerken vraagt om een andere mindset”, zegt Daan de Jeu van Bureau Onderhoud. “Dat geldt voor de uitvoerende medewerkers, maar ook voor teamleiders, projectleiders en inspecteurs. Per rol zijn we met het thema aan de slag gegaan. Wat is RGS precies? Welk risico neem je over van de opdrachtgever? En wat betekent dat voor jouw werk? Als je bijvoorbeeld op basis van onvolledige informatie een plan van aanpak maakt, loop je behoorlijke risico’s. Dan moet je dus terug naar de opdrachtgever en je vragen stellen. Goede communicatie is cruciaal.”

RGS-trainingsdag
Tekenend voor het succes van de samenwerking is de RGS-trainingsdag die de vier partners samen organiseren. Deze dag, die begin 2022 plaatsvindt, is bedoeld voor alle 75 vaste medewerkers van Van der Meijs, van schilder tot projectleider. Sander van Hooft: “Samen bieden we een uitgekiend programma aan met trainingen die goed op elkaar aansluiten. Daarbij neemt elk bedrijf een sessie voor zijn rekening. Alles is erop gericht om de mensen van Van der Meijs de kennis en handvatten te bieden om de RGS-projecten goed uit te voeren.”

Daan de Jeu, mede-eigenaar Bureau Onderhoud

“Ik zie in de markt steeds meer samenwerkingen ontstaan, maar nog niet vaak zo intensief als deze. Onze rol in dit samenspel vind ik prettig en waardevol: doordat we onafhankelijk zijn, kunnen we makkelijker tegen heilige huisjes schoppen. Met de RGS-trainingsdag, die we ongetwijfeld vaker gaan organiseren, blijven we bovendien betrokken. Alles vraagt onderhoud; één training is geen training.”

Justin Hermans, directeur vastgoedonderhoud Van der Meijs

“We hebben heel bewust een traject in gang gezet om ons proces binnen RGS te verfijnen. De keuze voor vaste partners is daarin een belangrijke stap geweest. Ik kijk nu uit naar de RGS-trainingsdag. Je merkt dat we echt iets opbouwen samen. We zijn steeds vaker het verlengstuk van opdrachtgevers en iedere stap helpt ons om die rol nog beter te vervullen.”

Sander van Hooft, commercieel directeur Driessen Verf:

“Van der Meijs is al heel lang klant bij ons. We vinden het belangrijk om mee te denken. Zo hebben we samen een tailormade bestel-app ingericht. Het productassortiment in de app is helemaal afgestemd op de projecten van Van der Meijs. Repair Care is daarbij de perfecte toevoeging. Niet alleen vanwege de kwaliteit van de producten, maar vooral ook vanwege de kennis en ervaring, de begeleiding en de garanties. In plaats van verkoper-klantrelatie zie je nu een partnership ontstaan. Dat heeft zoveel meerwaarde.”

Jeroen Nieuwkoop, regiomanager Repair Care

“Houtrot is een van de grootste afbreukrisico’s in het onderhoudsproces. Niet voor niets zitten we bij zoveel vastgoedonderhoudsbedrijven rechtstreeks aan tafel en vinden we het vanzelfsprekend om onze kennis te delen. Dat we nu samen met drie partners een RGS-trainingsdag organiseren, en daarmee aan de basis staan van meer RGS-bewustzijn, is een mooie nieuwe stap. Het helpt ons om nog meer meerwaarde te bieden.”

Neem contact op