Repair Care maakt gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Verberg deze melding

Nederland

U bevindt zich op onze Nederlandse website

United Kingdom Visit the website
België / Belgique Bezoek de website / Visitez le website
Deutschland Besuchen Sie die Website
España Visite el sitio web
New Zealand Visit the website

Geen login maar denkt u daar wel voor in aanmerking te komen?

Neem dan contact met ons op

Ben u uw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Klik hier voor hulp bij inloggen
Ik ben op zoek naar…

Historie in gevelonderhoud

De groei van hét concept voor duurzame houtrotreparatie

Repair Care introduceerde in 1989 als eerste ter wereld een totaalaanpak voor het onderhoud van geveltimmerwerk op basis van epoxy. Het bedrijf, dat destijds nog Window Care Systems heette, was het resultaat van een jarenlang productontwikkelingsprogramma. Aan de basis stonden Cor Blom en Theo Vugts, die met hun vernieuwende inzichten op het gebied van houtreparatie vele ogen wisten te openen. In de jaren die volgden, won hun duurzaamheidsgedachte steeds meer terrein. Overtuigd van hun langetermijnvisie op onderhoud en reparatie van geveltimmerwerk in brede zin, verzorgden ze presentaties en productdemonstraties in vele landen. In 1990 waren de eerste gecertificeerde praktijkopleidingen voor schildersbedrijven een feit. Niet veel later werd een vestiging geopend in Engeland, ten noorden van Londen.

Productontwikkeling met eigen teststation

In 1991 bouwde Window Care Systems een eigen teststation op 1075 meter hoogte in een extreme klimaatzone in Oostenrijk. Ideaal om zowel gerepareerde ondergronden als verfsystemen op duurzaamheid te beoordelen. In de jaren 90 groeide het productassortiment dan ook stevig. In samenwerking met TNO werd in 1992 een speciaal testsysteem voor kozijnreparaties ontwikkeld. Ondertussen ging er ook veel aandacht uit naar de verdere professionalisering en uitbreiding van het opleidingenaanbod. In 1996 werd Window Care Systems door Sociaal Fonds Bouwnijverheid gecertificeerd als opleidingsinstituut voor houtreparatie systeem professionals.

Wereldwijd toonaangevend in houtreparatie

In 2006 veranderde de bedrijfsnaam in Repair Care International. Datzelfde jaar investeerden we in eigen faciliteiten voor productie, afvullen en verpakken van DRY FIX® / DRY FLEX®, met een modern testlaboratorium voor intensieve kwaliteitscontroles. Door de opening van een eigen vestiging in Berlijn in 2007 en een uitbreiding en verbetering van ons producten- en dienstenaanbod wisten we onze positie als marktleider verder te verstevigen. In 2008 introduceerde Repair Care als eerste in de markt de tienjarige, niet aflopende totaalgarantie voor zowel de ondergrond als het verfsysteem. Vandaag de dag zijn we een wereldwijde speler in de markt voor houtreparatie en de absolute marktleider in Nederland, Engeland en Duitsland.

Paul Ostlender

“Of het nu gaat om productverbetering of -innovatie: contact met de markt is essentieel. Daarom voeren we niet alleen de meest uiteenlopende laboratoriumtesten uit, maar gaan we ook op pad. De praktijk in. Daar valt zo ontzettend veel te leren. Onze voorsprong zit 'm in onze kennis.”

Paul Ostlender
Manager R&D
YouTube Cookie statement