Repair Care International in nieuwe handen

Waalwijk, 13 maart 2012 Repair Care Group B.V., Nederlands grootste specialist in duurzaam houtherstel en – onderhoud is overgenomen door Jos van den Berg, Van den Berg (48) was al bijna zeven jaar algemeen directeur van de onderneming. Onder zijn leiding kwam de opleidingstak tot bloei, maakte het bedrijf een stevige groei door en kreeg het voet aan de grond in onder meer Engeland en Duitsland.

Van den Berg nam Repair Care Group BV over van Cor Blom en Theo Vugts, die het bedrijf in 1989 oprichtten onder de naam Window Care Systems. Zij introduceerden als eersten ter wereld een totaalaanpak voor het onderhoud van geveltimmerwerk op basis van epoxy. In de jaren daarna wist het bedrijf die toonaangevende positie te behouden en zelfs te versterken. Naast een uitgebreid productassortiment biedt de organisatie onder meer gecertificeerde opleidingen en projectbegeleiding. Blom en Vugts fungeerden nog op de achtergrond, maar trekken zich nu volledig terug uit het bedrijf.

Eigen koers
Voor Van den Berg is de overname de kroon op jaren van hard werken. “We hebben met zijn allen uitstekende resultaten geboekt. Zelfs in deze tijd slagen wij erin om te groeien, dat is geweldig om te zien. We hebben een sterk team met ervaren en goed opgeleide mensen die ook nog eens praktijkgericht zijn. Daar ben ik enorm trots op. De overname heeft voor mij dan ook geen moment ter discussie gestaan. Gelukkig was de financiering geen probleem. Het is goed dat we een onafhankelijke organisatie blijven en zowel nationaal als internationaal onze eigen koers kunnen blijven varen.”

Toekomst
Ook de toekomst van Repair Care International is gericht op groei. Van den Berg: “Bij renovatie en onderhoud draait het steeds meer om de langere termijn. We zien echter dat dit veel partijen onzeker maakt, want 20 tot 25 jaar klinkt wel heel ver weg. Daarvoor gaan wij oplossingen introduceren. Verder breiden we onze activiteiten uit naar de bouw, met distributie via kleine en grote partijen. En dan is er natuurlijk nog onze internationale groei. Met vestigingen in Engeland en Duitsland hebben we ons inmiddels in het buitenland bewezen, dus we zijn druk bezig om dit ook in andere landen voort te zetten.”