DRY SHIELD™ SK: de permanente oplossing voor haarscheuren in monumentaal hout

090204_9-het-inbedden-van-het-glasvlies-in-de-dry-shield-sk
vrijdag
22
september

Scheurvorming in kozijnen duurzaam repareren en tegelijkertijd zo veel mogelijk origineel hout behouden: het is dé uitdaging bij houtherstel in monumentale panden. De oplossing daarvoor is onze DRY SHIELD™ SK . Met dit product ben je verzekerd van een permanente oplossing voor haarscheuren in monumentaal hout. 

De DRY SHIELD™ SK behoort niet tot de bekendste producten . Dat heeft te maken met het zeer specialistische karakter. Het product is bij uitstek geschikt voor toepassing in monumentale panden, aangezien het de gebruiker in staat stelt om zo veel mogelijk originele elementen te behouden. Het product – dat samengaat met een scheuroverbruggend systeem van glasvlies – biedt een meerlaagse elastische bescherming van het hout en zorgt voor een definitief herstel van haarscheuren.

Permanent herstel

Juist het duurzame karakter onderscheidt de DRY SHIELD™ SK van alternatieven. Nog altijd kiezen veel vakmensen ervoor om scheurvorming in monumentale onderdorpels te repareren met plamuur. Met als gevolg dat het schadebeeld na verloop van tijd terugkeert, soms al na een jaar. De oorzaak is een gebrek aan elasticiteit. Scheurvorming ontstaat door spanning in het hout, en plamuur is niet elastisch genoeg om die spanning op te vangen. De haarscheuren blijven op deze manier terugkeren.

Combinatie met DRY FLEX® 16

De DRY SHIELD™ SK heeft nog een groot voordeel. Het product is namelijk uitstekend te gebruiken in combinatie met de DRY FLEX® 16. Hiermee kun je eerst de grotere beschadigingen repareren, om direct daarna – dus nat in nat – de kleinere haarscheuren te repareren met de DRY SHIELD™ SK. De combinatie met onze andere reparatiepastas is ook goed, maar let er dan wel op dat je de DRY SHIELD™ SK pas toepast na uitharding.

Ook geschikt als afdichtingsmiddel

Het duurzame houtherstel in monumentale panden zet de DRY SHIELD™ SK op een voetstuk. Maar het product heeft nóg een toepassing, namelijk als afdichtingsmiddel van kopse vlakken of onbeschermd hout. Ook hier voldoet het aan de SKH-normen voor de timmerindustrie.

De belangrijkste eigenschappen op een rij:

  • Gemakkelijk te verwerken dankzij het unieke tweefasensysteem: na het mengen eerst lobbig, daarna vloeibaar voor een gladde afwerking.
  • Na 6 uur schuur-  en overschilderbaar (bij een temperatuur van 20 ºC).
  • Duurzame reparaties: blijvend herstel (beslist geen tijdelijke oplossing).
  • Verlengt de levensduur van het verfsysteem; verbetert de stabiliteit van de ondergrond.

Neem contact op