T. Nijhoff Schildersbedrijf investeert in jong talent

repair-care-ervaring
woensdag
14
april

“Geweldig om die jongens en meiden te zien groeien”

Ondernemen zat helemaal niet in de familie, maar toch begon Tommie Nijhoff op 1 maart 1997 voor zichzelf. Uit pure liefde voor het vak. “En omdat steeds meer mensen het mij adviseerden.” Anno 2020 heeft hij een prachtig bedrijf opgebouwd. Zijn bijzondere verdienste? Een doordacht opleidingssysteem. Met als resultaat veel jong talent in zijn bedrijf en misschien wel de jongste leermeesters van Nederland.

Een eigen bedrijf starten was best spannend, geeft Tommie toe. “Ik heb de lts afgerond. Daar heb ik wel het vak geleerd, maar geen ondernemersvaardigheden. Veel mensen hadden me gelukkig werk toegezegd, en zij hebben bijna allemaal woord gehouden. Er kwam meteen een tsunami aan klussen op me af.” Al na een paar maanden nam hij zijn eerste medewerker aan. “Nu zijn we met 23 mensen. Gemiddeld genomen is er elk jaar iemand bijgekomen.”

Van leerling naar leermeester
Tommie vertelt bescheiden hoe hij met vallen en opstaan is gekomen waar hij nu staat.  Toch had hij wel degelijk een vooruitziende blik toen hij zo’n negen jaar geleden zijn eigen opleidingssysteem opzette. “Ik zag toen al dat het anders heel moeilijk zou worden om aan personeel te komen. We hebben hier momenteel zes leermeesters en zeven leerlingen. Die leerlingen doorlopen een programma van vier tot zes jaar, waarbij zij onder de vleugels van verschillende leermeesters het vak leren. Er wordt wat van ze gevraagd, maar het is geweldig om ze te zien groeien. Het mooiste is dat drie van mijn eerste leerlingen inmiddels zelf leermeester zijn. Op 22-, 23- en 25-jarige leeftijd! Geweldig toch?”

Historische gebouwen
Zat Tommie in zijn beginjaren op locaties in heel Nederland ‘in de kost’; vandaag de dag is de historische binnenstad van Dordrecht zijn werkterrein. Onder de projecten bevinden zich relatief veel monumentale panden. “Zo hebben wij de toren van de Grote Kerk, het stadhuis, de Groothoofdspoort, schouwburg Kunstmin en diverse musea geschilderd”, vertelt hij. “We hebben altijd de focus op kwaliteit gehad. “En ik heb de kosten laag gehouden. We werken nog altijd vanuit een kantoor aan huis en hebben maar enkele auto’s. Dat wordt gezien en gewaardeerd. Ik ben een echte Dordtenaar, mijn hart ligt hier. Ik vind het een eer om hier te mogen werken.”

Houtreparatie vroeger en nu
Dat er ook qua houtrot genoeg uitdagingen liggen in de Dordtse binnenstad mag geen verrassing zijn. “Dat heeft niet zozeer te maken met achterstallig onderhoud”, legt Tommie uit. “Houtrotreparatie gebeurde vroeger gewoon op een andere manier. Je wilt niet weten wat we tegenkomen: van compleet verkeerd uitgevoerde deelvervangingen tot kranten en stenen als opvulling.” Reparatie met Repair Care is al jaren de norm voor Tommie en zijn team. “Vanwege de kwaliteit van het product, maar ook vanwege de projectondersteuning. En we bieden vooraf vrijwel altijd de 100% inventarisatie aan. Opdrachtgevers waarderen dat; ze hebben vooraf inzicht in de schades en de kosten voor herstel.”

Voorgeselecteerd voor SchildersVakprijs
Het nieuwste succes voor Tommie en zijn team heeft te maken met de Nationale SchildersVakprijs 2020. Een van de twaalf voorgeselecteerde projecten in de categorie Decoratie- & Restauratieschilderwerk staat namelijk op naam van T. Nijhoff Schildersbedrijf. Het gaat om een muurschildering op de kopgevel van de Gravenhorst, een wooncomplex voor senioren. “Het werk is ontworpen én uitgevoerd door een van de dames in ons team. We zijn trots op haar en op het resultaat. Het bevestigt opnieuw dat onze inzet op kwaliteit gewaardeerd wordt.”

Neem contact op

Hoe werkt de 2-in-1 koker?