Verplichte opleiding gebruik diisocyanaten niet nodig voor onze producten

repair-care-dry-flex-1
vrijdag
5
mei

Soms wordt er binnen de schilders- en onderhoudssector gewerkt met producten die diisocyanaten bevatten. Diisocyanaten zijn chemicaliën die vaak in twee-componenten systemen zitten die bij het samenvoegen leiden tot flexibele en harde schuimen, vezels, en coatings zoals verven en vernissen. Om veilig en gezond te kunnen werken met deze stoffen, is het belangrijk dat je weet hoe je met deze stoffen moet omgaan.

Voor het gebruik van producten die meer dan 0,1% monomere diisocyanaten bevatten is er een Europese REACH-verordening opgesteld.  REACH staat voor Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals Regulation en houdt in dat je bij het werken met deze producten vóór 24 augustus 2023 met succes een opleiding over het veilig gebruik van diisocyanaten moet hebben afgerond. Sinds februari 2022 staat deze opleidingsvereiste ook op het etiket van de verpakking van producten die meer dan 0,1% monomere diisocyanaten bevatten.

Deze verplichte opleiding is niet van toepassing op onze producten; de producten van Repair Care bevatten geen di-isocyanaten.

Neem contact op